AKO MOJA SESTRA JANA SCHUDLA 15KG?

Aj keď ma mala po ruke, urobila všetko pre to, aby to zvládla sama. No nakoniec minula všetky svoje pokusy a dospela k názoru, že bude najlepšie a teda aj najjednoduchšie nastaviť proces chudnutia a teda jej premeny spolu so mnou.

Hovorím o svojej sestre, ktorá po dvoch deťoch čo to pribrala a tieto kilá navyše jej začali dosť vadiť. Ako každá žena, nebola s týmto stavom spokojná a bola pevne rozhodnutá zmeniť veci k lepšiemu.

Jej história je však taká, že pohybu nebolo málo. Veď predsa chodievala so svojou kamarátkou na skupinové cvičenia, chodila do fitka, športovala aj so svojou rodinou, cvičila intenzívne cvičenia Janyho Landla, ale nič nezaberalo…

Prečo ?

Problém bol niekde inde. V strave! Síce mala presvedčenie, že ona toho nezje veľa a svoju stravu si zapisuje. No pri dôkladnej kontrole a zistení, že to zapisovanie nie je až také pravidelné a nie je tam ani všetko, sme kládli veľký dôraz práve na presnosť. Nakoniec sme prišli na to, že kalorický príjem (množstvo prijatej energie z potravy za celý deň) je príliš vysoký.

Vysoký na to, aby chudla aj napriek tomu, že sa tak veľa hýbe. Čo bolo riešením a aký postup sme zvolili ? Jednoduchý. Na základe toho, že bolo riešenie jednoduché ale za to potrebovalo zmenu mysle sa od Janky ale aj iných klientov môžeme naučiť veľa o správnom postupe chudnutia.

Proste sme znížili kalórie o tuším 300-400kcal a začalo to fungovať. Váha začala ísť dole. Ale nič nie je večné ani trvalé. Bolo jasné, že jej telo si časom na to zvykne a tak to aj bolo.

Pravidelne prichádzali fázy, kedy váha nešla dole. V týchto obdobiach sme to urobili tak, že sme opäť zvýšili kalorický príjem o 300-400kcal a niekedy aj viac, aby si telo oddýchlo, aby nebola pod tlakom a stresom. Zvyčajne to trvalo tak mesiac.

Potom pri znížení kalórií sme absolútne zmenili aj tréningový plán, prípadne ho sťažili a napríklad začala aj pravidelne behávať dlhšie trate 5-10km.

Tieto prudšie zmeny, spôsobili výraznejšie poklesy na váhe a nakoniec to bolo až -15kg.

Rozumné a plánované zmeny v pohybových aktivitách a strave priniesli krásne výsledky.

Je to vždy o človeka. Potrebuje sa najprv rozhodnúť a dôverovať tomu, kto ho vedie. Potom je spolupráca úspešná a funguje 😊
Ďakujem ti segra, za túto tvoju úspešnú premenu.

Celý rozhovor s mojou sestrou Janou nájdeš v tomto videu na mojom Youtube kanály.

Ak radšej počúvaš podcast, tak rozhovor nájdeš aj na Spotify.

Prípadne ak sa chceš inšpirovať a motivovať ďalej, pokračuj na ďalšiu úspešnú premenu v chudnutí a prečítaj si Luciin príbeh 😉

Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.