Ako Jožko schudol tak rýchlo 20kg?

Jozef schudol 25kg

Rozhodnutie a správny systém je odpoveďou na neuveriteľné Jožkove výsledky v krátkom čase. Čo presne je za tým ? Čo myslím tým rozhodnutím a systémom ?

Najprv začnem rozhodnutím. Keď som s Jožkom prvý krát volal, bol jednoznačne presvedčený o tom čo chce, vedel kde asi približne robí chyby a chcel to všetko napraviť. Takže výhoda číslo jedna, veľmi to chcel, vedel presne čo chce a čiastočne aj vedel ako to napraviť. Mojou úlohou bolo vyladiť toto nastavenie, ukázať mu tú najlepšiu cestu za jeho cieľmi. Bol som akýmsi sprievodcom v počiatkoch cesty.

V druhom rade to bol systém. Jožko je skvelý manažér. Tento typ ľudí dosahuje najlepšie výsledky v čo najkratšom čase, pretože majú vo veciach poriadok.

Akékoľvek kroky sme vytýčili, Jožko si to zapísal ako úlohy a rozplánoval do každého týždňa, aby to praktizoval. Takže mal presne naplánované tréningy, stravu, pitný režim a podobne. Nič nenechával na náhodu a mal nad tým kontrolu. Aj toto bol dôvod, prečo bol Jožkov príbeh vybraný ako jeden z najlepších.

Ak máte v tom poriadok, potom sa vám to ľahko realizuje a dosahujete výsledky rýchlejšie ako človek, ktorý v tom nemá systém.

Toto bola Jožkova najväčšia výhoda.

Ako presnejšie postupoval v rámci stravy, tréningu, motivácie ?

Na začiatku sme urobili základné úpravy stravy kde sa snažil príjmať viac výživných potravín z kategórie bielkovín, sacharidov a tukov. Dostal presný zoznam a podľa toho sa riadil. Neskôr sme posúvali level a začal si stravu aj vážiť. Tam prišiel na to, ako to vlastne funguje a ktorá potravina sa ako správa a čo mu vlastne dáva, alebo berie keď ju videl optikou kalórií. Nastavili sa presné hodnoty a on si ich časom upravoval podľa potreby keď už v tom bol zbehlejší.

Potom pochopil aj fakt, že si môže v kľude dovoliť aj niečo sladké/slané pokiaľ bude mať hranice v dávkach a zároveň sa bude naďalej venovať pohybu.

V tréningu sme to postavili na komplexnom pláne. Boli tam posilňovacie tréningy, kondičné, ale aj jeho milovaný beh. Ten si zamiloval až tak veľmi, že v ňom neustále posúval hranice a vďaka tomu kilá ubúdali ešte rýchlejšie. Tie boli z psychologického hľadiska preňho veľkou odmenou a ďalším motorom makať na sebe ďalej. To bola jeho silná motivácia a výhoda. Okrem toho hranice posúval aj v posilňovaní a aj kondičnom tréningu (hlavne posilňovanie je absolútnym základom pre udržateľnú premenu).

Beh dostal až na takú úroveň, že absolvoval aj nejaké súťaže a dosiahol aj svoje osobné rekordy.

Dnes chápe tú najväčšiu podstatu a tou je udržateľný životný štýl. Jožko má stále ďalšie a ďalšie ciele. Posúva svoje hranice, žije zdravo a chápe, že ak chce byť celý život zdravý a fit, potrebuje sa celý život venovať strave, pohybu a nastaveniu svojho myslenia.

Schudni aj ty tak ako Jožko, pozývam ťa do svojej Výzvy chudnutia 2023 s názvom „Chudni online s Matúšom Špirkom“ kde ťa naučím všetko o úspešnej premene v chudnutí. Získaš jedálniček, online tréningy, vzdelávanie v oblasti stravy, motivačné videá a navyše si môžeš zabezpečiť aj konzultácie so mnou 😉

Chudni on-line s Matúšom Špirkom

Ak sa chceš dozvedieť o Jožkovej premene ešte viac, pozri si rozhovor s ním.

Ak si chceš vypočuť podcast, nájdeš ho tu.

Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.