3 jednoduché a lacné návyky s ktorými schudnete

V tomto článku by som sa s vami rád podelil o 3 jednoduché návyky, ktoré využívam naplno na to, aby som schudol  a aby som vo fáze udržiavania vysnívanej váhy nepribral. Sú to absolútne jednoduché návyky, na ktoré nepotrebujeme žiadne prostriedky, len trochu času a schopnosť prekonávať postupne svoje pohodlie a vybudovať tak tieto nové a efektívne návyky.

  1. Chôdza
  2. Plánovanie pohybu
  3. Ochladzovanie

1.Chôdza

Na to, aby som schudol potrebujem pridať pohyb naviac a preto stále začínam s chôdzou. Je to najjednoduchšia forma pohybu a najlacnejšia forma športu. Každý presun z miesta A na miesto B môžeme zrealizovať buď prostredníctvom pohybu nášho tela, alebo na to využijeme auto, prípadne iný prostriedok, ktorý nás tam prevezie.

Každý deň je voľba na nás, či niečo urobíme pre seba a rozhodneme sa pre chôdzu, alebo sa spoľahneme na dopravný prostriedok a oberieme sa o ďalšie spálené kalórie.

Možno si poviete, ale ja nemám čas aby som chodil pešo. V poriadku, nemusí byť každý presun absolvovaný pešo, ale aspoň niektoré presuny môžu byť a to je už lepšie ako keby sme chodili stále len autom.

Ja som si vybudoval návyk vo väčšine prípadov nepoužívať výťah, ale schody. Takisto prejsť krátke vzdialenosti pešo a nie autom. Dal som si za cieľ denne urobiť aspoň 10 000 krokov a toto je prvý návyk, ktorý mi pomáha chudnúť a udržiavať sa vo forme 🙂 .

2. Plánovanie pohybu

Pokiaľ to nie je v kalendári, je to len prianie a nie cieľ. Ako náhle si do nášho diára, alebo kalendára do predu naplánujeme pohybovú aktivitu a zadáme si ju ako úlohu, vznikne oveľa väčšia pravdepodobnosť, že túto úlohu splníme lebo sme si do predu vytvorili priestor a čas pre túto úlohu a takisto cítime určitú povinnosť splniť tento cieľ.

Plánujte si do predu tréningy a nebudete mať pocit, že na to nemáte čas. Do predu si určite koľko času a kedy sa tomu budete venovať. Dáte pohybovej aktivite určitú prioritu, lebo jej vyčleníte čas svojho života.

3. Ochladzovanie

Ďalšia maličkosť, ktorá sa pridá a ktorá nám vie pomôcť. Sprchujeme sa skoro denne, takže prečo to nevyužiť ?
Skúsme si sprchu aspoň v závere nášho sprchovania nastaviť na chladnejšiu. Naše telo automaticky reaguje zrýchlením metabolizmu, pretože sa snaží telo zahriať a to je pre nás super, pretože spáli ďalšie kalórie na to aby telo zahrialo.

Pamätajte, je nutné ísť na to postupne. Vyvarujte sa extrémom kedy si hneď sprchu nastavíte na najchladnejšiu a nasmerujete ju rovno na oblasť srdca. Mohlo by dôjsť k šoku.

Odporúčam postupovať takto: Najprv sa osprchujte v teplej, alebo vlažnej vode, potom v závere si sprchu nastavte na chladnejšiu a nasmerujte ju najprv na chodidlá, nohy, potom postupujte na ruky, ďalej na ramená, chrbát a až nakoniec na hrudník.

Ďalším obrovským plusom je aj zlepšenie imunity a schopnosť vyhýbať sa chorobám.

Ak sa chcete o úspešnom chudnutí dozvedieť viac, môžete si ZDARMA stiahnúť prvú kapitolu mojej knihy Toto Nie je diéta, to je život.

 

matúš špirko

Matúš Špirko je viac ako 15 rokov trénerom zmeny. Mení obéznych ľudí. Mení ich telo, stravu aj myslenie. Je to cesta. Jeho a klienta. Cesta, ktorá je zväčša dlhá a kľukatá. On sám vie presne, aké to je mať nadváhu, pretože si dobrovoľne prešiel týmto bojom. Ako? Pribral neuveriteľných 25 kg a následne ich úspešne zhodil! Tento nevšedný experiment mu umožnil pochopiť, aké to je mať nadváhu a ako sa cítite, keď sa snažíte schudnúť. Aj vďaka tejto skúsenosti dokáže úspešne pomáhať stovkám ľudí dosiahnuť úspešnú premenu svojho tela a života.

Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.