Čo robiť v prípade ak sa nám nechce cvičiť ?

Všetci to poznáme, občas alebo niekedy aj častejšie príde na nás pocit, že sa nám jednoducho nechce trénovať.
Aj mne sa to stáva, hoci som tréner a cvičením doslova žijem, aj ja mám občas fázy kedy sa mi skutočne nechce.

Rozoberieme si zopár trikov, ako sa dostať cez tento pocit a predsa sa aspoň trochu hýbať.

  • Prvým trikom môže byť príprava oblečenia. Pokiaľ máme zbalené oblečenie na tréning, núti nás to ísť na tréning. Niekedy je potrebné si tie veci rovno obliecť už doma, aby vznikla ešte väčšia motivácia. Veď predsa nebudeme doma na gauči sedieť v športovom oblečení a teniskách :D.
  • Ďalším trikom je „urobiť aspoň niečo“. Nemusíme si zamakať ťažký tréning v čase kedy sa nám nechce. Stačí ak urobíme aspoň niečo. Stačí aspoň prechádzka, alebo keď si zacvičíme doma s vlastnou váhou, alebo si dáme aspoň stacionárny bicykel, alebo bežiaci pás. Je to lepšie ako pozerať telku a mať pocit, že sme prehrali na plnej čiare a mali z toho depresiu. Niekedy nás odrádza práve stratený čas premiestnením sa do fitka, preto skúsme aspoň ľahký a krátky tréning doma, ktorý nám ušetrí kopec času a zároveň si zatrénujeme. Niekedy nám zase úplne stačí vo fitku začať ľahkým tréningom a po čase aj zabudneme na to, že sa nám nechcelo.
  • Posledným trikom môže byť vojenský prístup. Pri pozeraní dokumentu o francúzských légiách som pochopil ako ďaleko siahajú ľudské hranice. Videl som ako celý čas vštepovali vojakom spôsob myslenia “ nemysli a konaj“. Za každým čo dostali nejaký príkaz, museli ho okamžite vykonať a nesmeli ani na sekundu nad tým uvažovať prečo a na čo to majú robiť. Veľa krát spadneme do paralýzy. Príliš uvažujeme nad tým prečo sa nám nechce. V hlave nám vznikne veľmi veľa výhovoriek, ktoré nás totálne od tréningu odradia. Preto skúsme vypnúť hlavu a okamžite vziať batoh s tréningovým oblečením a ihneď vyrazme na tréning. Budeme mať zo seba veľmi dobrý pocit, lebo vyhráme sami nad sebou. Nedajme naším myšlienkám šancu. Ihneď konajme a nemyslime. Niekedy je to najlepšie čo môžeme urobiť 😉

Ak sa chcete o úspešnom chudnutí dozvedieť viac, môžete si ZDARMA stiahnúť prvú kapitolu mojej knihy Toto Nie je diéta, to je život.

Komentáre
  1. Rastislav Tóth píše:

    Rad by som poradil este jednu vec. Ja sa snažím chodiť stále trénovať vo dvojici. V práci som denne od 8:00 do 17:00 potom prídem domov a veľmi sa mi nechce ale uz len to, ze som sa dohodol s niekym a nechcem byt za debila a rušiť to, tak vezmem veci a idem makať 😀

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.