Čo dôležité som sa naučil počas nadváhy ?

Keď som sa rozhodol dobrovoľne pribrať, šiel som do „neprebádaných vôd“.
Bolo to určité riziko a takisto som v podstate nevedel čo všetko ma čaká a čo môžem zažiť. Tieto situácie mám z časti aj rád, lebo je to pre mňa výzva a svojím spôsobom aj vzrušenie.

1.V hlave si vytvárame scenáre.

Pochopil som prečo sa ľudia hanbia pozerať do zrkadla, hanbia sa ísť do cudzej spoločnosti, alebo na kúpaliská.

Keď som mal o 25kg naviac, nechcel som ísť na kúpalisko lebo som sa za seba hanbil. Nechcel som ísť do cudzieho fitness centra kde sú cudzí ľudia, lebo som sa bál čo si o mne pomyslia. Keď sa na mňa pozerali, hneď som si v hlave vytváral scenáre o tom ako ma vo svojej hlave odsudzujú, alebo sa mi vysmievajú…
Nič z toho nemusela byť pravda, ale ja som si vo svojej hlave tieto scenáre stvoril. Ľudia si mohli pomyslieť aj to, že je fajn že človek s nadváhou je vo fitness centre a chce so sebou niečo robiť. Snaží sa.

Každe pozretie do zrkadla mi uberalo na sebavedomí. Nechcel som sa viac pozerať do zrkadla, lebo som vôbec nebol so sebou spokojný. U mňa to bolo intenzívnejšie, lebo som bol celý čas pred pribratím zvyknutý na niečo iné.

2. Naše zdravie je v ohrození.

Hoci som mal 25kg navyše, necítil som že moje cievy sa upchávajú. Necítil som veľmi, že sa až tak zvýšil moj krvný tlak, necítil som, že tuk okolo orgánov rastie a mňa to zdravotne všetko ohrozuje. Zistil som, že tieto tiché „zabijaky“ sú najhoršie a predsa ich najmenej cítime. Presne tieto neviditeľné signály si treba nechať u lekára vyšetriť a OKAMŽITE s tým niečo robiť.

3. Čím viac tuku, tým viac negativity.

Moja manželka ma opisovala ako negatívnejšieho človeka, bez cieľa, človeka ktorý je nervóznejší, nespokojný sám so sebou, nevyrovnaný.

Bola to pravda. Tak „trochu“ sa mi začal rúcať môj vlastný svet a dúfal som, že to nie je až také zlé ako to vyzerá.

Ak sa chcete o úspešnom chudnutí dozvedieť viac, môžete si ZDARMA stiahnúť prvú kapitolu mojej knihy Toto Nie je diéta, to je život.

 

matúš špirko

Matúš Špirko je viac ako 15 rokov trénerom zmeny. Mení obéznych ľudí. Mení ich telo, stravu aj myslenie. Je to cesta. Jeho a klienta. Cesta, ktorá je zväčša dlhá a kľukatá. On sám vie presne, aké to je mať nadváhu, pretože si dobrovoľne prešiel týmto bojom. Ako? Pribral neuveriteľných 25 kg a následne ich úspešne zhodil! Tento nevšedný experiment mu umožnil pochopiť, aké to je mať nadváhu a ako sa cítite, keď sa snažíte schudnúť. Aj vďaka tejto skúsenosti dokáže úspešne pomáhať stovkám ľudí dosiahnuť úspešnú premenu svojho tela a života.

Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.