Premena je rozhodnutie navždy.

Začnem metaforou, ktorú veľmi rád spomínam pri spolupráci s klientmi ak ich učím prečo je dôležitejšie chudnúť pomaly a dlhodobo v porovnaní s rýchlym a krátkodobým chudnutím.

Predstavte si, že vlastníte váš vysnívaný dom a za domom máte vypestovanú na svojom pozemku tú najkrajšiu záhradu na celom svete. O túto záhradu sa staráte, pravidelne ju polievate, hnojíte, okopávate, vzdelávate sa o spôsobe starostlivosti pre konkrétne rastliny, hľadáte čo najúčinnejšie metódy starostlivosti. Jednoducho robíte všetko pre to, aby ste záhradu udržali vo svojej najkrajšej forme, aby rástla, aby sa naďalej zveľaďovala.

Čo sa stane, ak sa o túto záhradu staráte iba na chvíľku ? Predstavte si, že zo svojej záhrady vybudujete tu najkrajšiu záhradu za čo najkratší čas a potom ju už necháte tak. Čo sa stane ?

Všetko začne upadať. Rastliny začnú vednúť, krása záhrady sa pomaly vytráca a celé vaše úsilie vymizne behom niekoľkých týždňov.

Presne takto sa ľudia správajú ak ide o chudnutie a starostlivosť o svoje telo. Chcú schudnúť čo najrýchlejšie a chcú dosiahnuť čo najlepšie výsledky a ak ich dosiahnú, potom sa na všetko vykašlú lebo majú pocit, že sa už viac starať nemusia. Ale čo sa potom stane ? Presne to čo s najkrajšou záhradou o ktorú sa prestaneme starať. Všetko začne upadať.

V skutočnosti je naše telou tou záhradou, potrebujeme sa oňho starať celý život, potrebujeme sa od neho učiť, vnímať jeho signály a snažiť sa im porozumieť, potrebujeme mu dodávať celý život kvalitnú potravu, potrebujeme ho namáhať formou pohybu celý život, aby nezačalo chabnúť a upadať ako je to pri kvetoch ak ich prestaneme polievať a hnojiť.

Už viete prečo je lepšie chudnúť pomaly a dlhodobo ? Už viete prečo je premena rozhodnutie na celý život ? Lebo aj keď dosiahnete svoj cieľ nesmiete skončiť, lebo všetky vaše výsledky sa rýchlo vytratia a ostanú v zabudnutí.

Začnite vnímať chudnutie a hlavne zdravý životný štýl ako celoživotnú cestu lebo to je jediný spôsob ako dosiahnuť výsledky a udržať ich už navždy. Vždy sa o seba starajte. Nie len na chvíľu.

Toto je filozofia, ktorú v COACH OF PEOPLE učíme a ktorú chceme odovzdať čo najväčsiemu počtu ľudí, aby žili kvalitnejší život už navždy.

Ak sa chcete o úspešnom chudnutí dozvedieť viac, môžete si ZDARMA stiahnúť prvú kapitolu mojej knihy Toto Nie je diéta, to je život.

matúš špirko

Matúš Špirko je viac ako 15 rokov trénerom zmeny. Mení obéznych ľudí. Mení ich telo, stravu aj myslenie. Je to cesta. Jeho a klienta. Cesta, ktorá je zväčša dlhá a kľukatá. On sám vie presne, aké to je mať nadváhu, pretože si dobrovoľne prešiel týmto bojom. Ako? Pribral neuveriteľných 25 kg a následne ich úspešne zhodil! Tento nevšedný experiment mu umožnil pochopiť, aké to je mať nadváhu a ako sa cítite, keď sa snažíte schudnúť. Aj vďaka tejto skúsenosti dokáže úspešne pomáhať stovkám ľudí dosiahnuť úspešnú premenu svojho tela a života.

Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.