3 Štýly tréningov, vďaka ktorým dosiahnete výsledky skôr.

Určite to poznáte. Rozhodnete sa so svojou postavou niečo robiť a automaticky vás napadne úprava stravy a to, že by ste sa mali začať hýbať. Ale ako sa hýbať tak, aby ste z toho získali čo najviac. Inak povedané, aby ste mali tie najlepšie výsledky za čas, ktorý do toho investujete.

Ukážem vám konkrétne príklady troch štýlov tréningov, ktoré skutočne fungujú a máme ich overené praxou. Naši klienti vďaka týmto spôsobom trénovania, dosiahli lepšie výsledky ako kedykoľvek predtým.

  • Kruhový

Prvým štýlom je kruhový tréning. Pri kruhovom tréningu dosahujeme veľmi ľahko vysokú intenzitu cvičenia a tým pádom sme schopný spáliť veľa kalórií za pomerne krátky čas. Ako by mal taký kruhový tréning vyzerať ? Ideálne je zostaviť si 6 cvikov, pričom každý cvik by mal byť zameraný na inú partiu tela, aby sme počas tréningu precvičili celé telo.

  1. Kliky 20s
  2. Pauza 20s
  3. Drepy 20s
  4. Pauza 20s
  5. Príťahy expandera na chrbát 20s
  6. Pauza 20s
  7. Plank 20s
  8. Pauza 20s
  9. Výpady v chôdzi
  10. Pauza 20s
  11. Švih s kettlebellom 
  12. Po okruhu pauza 60-90s, okruh zopakujeme celkovo 5-7x

Ako máte možnosť vidieť, pri kruhovom tréningu trénujeme napríklad na čas a každému cviku sa venujeme 20s a následne máme 20s pauzu. Intervaly môžu byť rôzne 20s/20s, 30s/20s, 40s/20s… Po precvičení všetkých cvikov v okruhu máme pauzu 60-90s a potom opäť celý okruh zopakujeme.

  • Kombinovaný

Pri kombinovanom tréningu vykonávame niekoľko malých okruhov v kombinácií s kardio cvičením. Väčšinou spájame tri cviky, po ktorých nasleduje kardio cvičenie v trvaní 5min HIIT metódou.

Vyzerať by to malo takto:

  1. Drepy + angličáky + skracovačky 3×20
  2. Stepper 5min (20s rýchlo, 20s pomaly- striedame rýchlosť počas 5min)
  3. Výpady + Kliky + Švihy s kettlebellom 3×20
  4. Stepper 5min
  5. Horolezec + Bicykel + Príťahy činiek v predklone na chrbát 3×20
  6. Stepper 5min (20s rýchlo, 20s pomaly- striedame rýchlosť počas 5min)
  7. V závere kardio 30min konštatnou ľahkou až strednou rýchlosťou.

Cviky si pri každom štýle tréningu môžete prispôsobiť podľa svojej momentálnej kondície a preferencií. Vychádzajte aj z toho aké náradie na cvičenie máte k dispozícií. Ako kardio môžete skúsiť aj niečo iné ako stepper. Môže to byť rýchla chôdza, beh na páse, švihadlo, bicykel, elyptický trenažér, veslovací trenažér, alebo akýkoľvek iný druh pohybu/ športu.

  • Vytrvalostný

Pri vytrvalostnom tréningu používame vysoké počty opakovaní a takto vytvárame pre telo opäť nový impulz pre spaľovanie tuku, formovanie postavy.

  1. Mostík 100x
  2. Kliky 30-50x
  3. Drepy 100x
  4. Príťahy k pätám 200x
  5. Superman 50x
  6. Príťahy s expanderom na chrbát 100x
  7. Zdvíhanie nôh v ľahu na zemi 50x
  8. Upažovanie s expanderom 20-30x

Ak sa chcete o úspešnom chudnutí dozvedieť viac, môžete si ZDARMA stiahnúť prvú kapitolu mojej knihy Toto Nie je diéta, to je život.

matúš špirko

Matúš Špirko je viac ako 15 rokov trénerom zmeny. Mení obéznych ľudí. Mení ich telo, stravu aj myslenie. Je to cesta. Jeho a klienta. Cesta, ktorá je zväčša dlhá a kľukatá. On sám vie presne, aké to je mať nadváhu, pretože si dobrovoľne prešiel týmto bojom. Ako? Pribral neuveriteľných 25 kg a následne ich úspešne zhodil! Tento nevšedný experiment mu umožnil pochopiť, aké to je mať nadváhu a ako sa cítite, keď sa snažíte schudnúť. Aj vďaka tejto skúsenosti dokáže úspešne pomáhať stovkám ľudí dosiahnuť úspešnú premenu svojho tela a života.

Komentáre

Pridať komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.