Online tréner – 9 dôvodov, prečo sa oplatí

online tréner

Jednou z najdôležitejších vecí, ktoré môže človek spraviť pre svoju budúcnosť je žiť zdravo a pravidelne cvičiť. Dnes je to dôležitejšie ako kedykoľvek predtým práve vďaka nášmu životnému štýlu, ktorý väčšina z nás žije. Sedíme celé hodiny v práci, sedíme hodiny v aute, následne prídeme domov, spravíme najdôležitejšie veci, sadneme pred televíziu a ideme spať. 

Nikde v tomto priemernom dni nie je čas ani chuť na cvičenie. Pre väčšinu ľudí je práve časový faktor dôvodom, prečo necvičia a nevedia si udržať pravidelnosť. Ak je to aj Váš prípad, alebo poznáte niekoho, kto Vám niečo podobné povedal, tento článok je viac ako vhodný. V tomto článku sa pozrieme na opis a následné výhody a nevýhody online trénera. Ukážeme si, prečo sa práve online tréner oplatí ľuďom, ktorí si nevedia nájsť dostatok času na pravidelné navštevovanie posilňovne. 

Osobný tréner s klientom

Pokiaľ chce človek začať cvičiť a vylepšiť si svoje zdravie a celkovú kondíciu, jeho najlepšou alternatívou je najať si či už online trénera, alebo trénera priamo v posilňovni. Je tomu tak z viacerých dôvodov, najmä však preto, že správny tréner dokáže výrazne znížiť pravdepodobnosť zranenia pri cvičení a ušetriť zbytočné chyby v celom procese chudnutia. 

Buďme úprimní, pokiaľ človek nevie ako cvičiť, pravdepodobnosť zranenia je vysoká. Správny tréner eliminuje túto pravdepodobnosť práve tým, že človeku ukáže ako správne cvičiť a ako sa správne stravovať, ako byť dlhodobo motivovaný a ako správne chudnúť. Toto je aj hlavná výhoda toho, keď si človek objedná trénera – jeho skúsenosti. Správny tréner dokáže poradiť človeku na základe svojích niekoľkoročných skúseností a tým pádom ušetriť veľa času. Napríklad Vám vie poradiť, ktoré potraviny sú pre vás tie pravé podľa vášho cieľa.

V tomto článku sa pozrieme na hlavné výhody online trénera a takisto si online trénera porovnáme s fyzickým trénerom priamo v posilňovni.

Prečo sa teda online tréner oplatí?

Existuje množstvo dôvodov, prečo sa online tréner oplatí. Je tomu tak najmä z časových dôvodov, je to efektívnejší spôsob trénovania, je to lacnejší spôsob trénovania ako trénovanie s trénerom v posilňovni a podobne. Všetky dôležité dôvody si zhrnieme nižšie, pričom pri každom je aj vysvetlenie, ako je daný dôvod pre vás užitočný.

Časová nenáročnosť

Jedným z najhlavnejších dôvodov, prečo je online tréner dobrá voľba je časová nenáročnosť. Samozrejme, z pohľadu samotného tréningu budete musieť investovať čas tak či tak. Časovú nenáročnosť pri online trénerovi pocítite v tom, že nemusíte dochádzať do posilňovne alebo na iné miesto, kde by ste sa s trénerom stretli. Pokiaľ všetko ide ako má, môžete cvičiť priamo z Vašej obývačky. Boli by ste prekvapení, koľko času za týždeň, mesiac a rok dokáže takéto online cvičenie s trénerom ušetriť. Jediné čo potrebujete na takýto tréning je prístup na internet a mobilný telefón. Samozrejme, takýto tréning si so sebou môžete zobrať napríklad v lete aj do parku alebo niekam, kde sa cítite najlepšie ak tréner disponuje aj archívom natočených tréningov. 

online tréner

Efektivita

Druhým z najlepších dôvodov, prečo začať cvičiť s online trénerom je efektivita takéhoto cvičenia. Pokiaľ napríklad cvičíte doma a robíte cviky s vlastnou váhou, vašim jediným obmedzením je vaša kondícia a svalová vytrvalosť. Nemusíte čakať na uvolnenie stroja ako v klasickej posilňovni, môžete si pustiť vlastnú hudbu podľa vášho výberu a spraviť si vlastnú atmosféru. Vaša efektivita pri takomto cvičení bude oveľa vyššia ako v prípade osobného tréningu v posilňovni. Strávite menej času cvičením ale vaše výsledky budú viditeľné a známi vás po chvíli nebudú vedieť spoznať. 

Finančná nenáročnosť

Pokiaľ sa jedná o online tréningy, predošlé dôvody, teda časová nenáročnosť a efektivita sa automaticky odrazia na relatívnej finančnej nenáročnosti v porovnaní s klasickými tréningami, ktoré ponúkajú osobní tréneri v posilňovni. Takisto samozrejme nemôžeme zabudnúť na fakt, že ušetríte peniaze za permanentku do posilňovne, náklady na prepravu do a z posilňovne a prípadné pomôcky, ktoré do posilňovne potrebujete, ako napríklad novú teplákovú súpravu. Všetky tieto náklady sú automaticky eliminované pri online tréningu, ktorý je automaticky lacnejší ako jeho fyzické alternatívy.

Online tréner je partner, ktorý Vás bude posúvať ďalej

Pri online trénerovi nemáte len človeka, ktorý Vám bude automaticky hovoriť, čo treba robiť, ako treba cvičiť a počítať Vám opakovania. Nie, tréner je tiež ľudská bytosť, ktorá pre Vás chce len to najlepšie a chce, aby ste sa obaja navzájom posúvali ďalej. To je hlavný dôvod, prečo je tréner trénerom. Aby posúval ľudí ďalej, aby im umožnil a ukázal ako sa môžu stať svojím najlepším ja, napríklad prostredníctvom troch krokov, ktoré dokážu naštartovať pevnú vôľu. Ukáže Vám, ako sa môžete stať človekom bez zábran a úplne zmení Vaše názory na to, čo je možné a čo nie. Pokiaľ si kúpite služby online trénera, okrem tréningového plánu, jedálnička a počítania opakovaní dostanete aj úžasnú, motivovanú osobu, ktorá sa stane Vaším kamarátom a s ktorou sa budete posúvať ďalej. 

osobný tréner pri cvičení

Znížený pocit úzkosti z cvičenia

Možno sa radíte k ľuďom, ktorým by vadilo, pokiaľ sa na nich pozerajú ľudia v posilňovni. “Čo si asi tak o mne myslia?”, “Nestrápnim sa?” a podobné myšlienky nie sú tak ojedinelé, ako si myslíme. Online tréner poskytuje odpoveď aj na tento problém. Pokiaľ máte aj vy podobné myšlienky, cvičenie z pohodlia domova ich automaticky eliminuje. Jediný, kto vás pri cvičení vidí, je váš online tréner a ako sme si spomenuli vyššie, on vás chce posúvať ďalej a nie súdiť.

Online tréner má správny prístup pre každého

Možno som Vás už presvedčil, že online tréner je skvelá vec, pokiaľ chcete zmeniť svoj životný štýl a stať sa najlepším ja, akým sa stať môžete. No možno, niekde v kútiku Vašej hlavy si stále hovoríte, že takýto spôsob trénovanie je skvelý, ale nie je pre Vás, pretože máte vysokú nadváhu, ste moc chudý a potrebujete skôr pribrať, viete ako máte cvičiť, ale nemáte disciplínu a podobne. Na online trénerovi je najlepšie práve to, že sa Vám dokáže prispôsobiť prakticky bez problémov. Nech Vás trápi akýkoľvek problém z vyššie menovaných, garantujem Vám, že pokiaľ si vyberiete kvalitného online trénera, budete spolu vedieť tento problém prekonať. Správny online tréner dokáže prispôsobiť cviky, tempo cvičenia, jedálniček, vlastne všetky aspekty tréningu tak, aby ste ho práve vy dokázali zvládnuť ale aby Vás zároveň posunul bližšie k svojmu cieľu, ktorý ste si spoločne stanovili. 

Vysoký výber online trénerov

Ak sa rozhodnete najať si služby online osobného trénera, mám pre Vás dobrú správu. Máte na výber celý internet. Môžete si vybrať trénera zo Slovenska, zo Spojených štátov alebo z Japonska. Nekladú sa tu žiadne medze, okrem jazykových. Tento široký výber online trénerov Vám zaručí, že si budete môcť vybrať presne takého trénera, ktorý Vám bude najviac pasovať na ciele, ktoré chcete dosiahnuť. Napríklad existujú tréneri, ktorí naschvál pribrali kilogramy tuku, len kvôli tomu, aby zistili, ako sa obézni klienti cítia a aké sú najefektívnejšie spôsoby ako tento tuk schudnúť a dostať sa znovu na stabilnú úroveň pomeru svalov a tuku. Pokiaľ je Váš cieľ dostať sa z obezity a schudnúť na stabilnú úroveň, môže byť tréner s takýmito skúsenosťami pre Vás to pravé.

Podpora online tréningu prostredníctvom smart technológií

Online tréning je možné podporiť napríklad využitím smart hodiniek pri cvičení. Na začiatku cvičenia si s online trénerom nastavíte cieľ, napríklad spáliť za dané cvičenie 200 kalórií. Tým, že budete nosiť tieto hodinky na svojej ruke počas cvičenia si môžete merať tieto údaje a následne zistiť, či ste dosiahli svoj cieľ, alebo nie. 

Možnosť pripojenia k online komunite

Veľa z online trénerov poskytuje aj možnosť pripojenia sa k online komunite ľudí, ktorí si buď prechádzajú alebo si už prešli tým, čím si práve prechádzate vy. Či už sa jedná o chudnutie, alebo nabratie svalovej hmoty, vždy je dobré byť súčasťou tejto komunity. Je možné, že sa práve v tejto komunite dozviete dobré rady o cvičení alebo ohľadom stravovacích návykov. Čo je ešte dôležitejšie sú kontakty, ktoré môžete nadobudnúť podobnými možnosťami. Vďaka zapojenia sa do komunity budete aj viac motivovaný a zároveň medzi sebou budete zdieľať prekážky, ktorým čelíte a spôsoby akým ich prekonávate. 

Kto je tréner?

Tréner je človek, ktorý na vás dozerá pri cvičení, radí vám, aké cviky treba a aké netreba robiť a či ich robíte správne. Chce vám odovzdať motiváciu, aby ste zvládli aj tie ťažké chvíle v ktorých by ste si sami povedali “kašlem na to”. Toto je jeho hlavná úloha a cieľ, na základe jeho predošlých skúseností, ktoré získal počas rokov trénovania iných klientov ale aj vlastným cvičením vám chce ušetriť čas a čo najefektívnejšie vám odovzdať jeho skúsenosti a poznatky. Robí to preto, aby ste sa mohli čo najrýchlejšie posunúť vpred čo sa týka cvičenia a celkového zdravia. Niektorí tréneri poskytujú aj dodatkové služby, ako napríklad poskytnutie vytvorenia jedálnička na mieru podľa vašich cieľov, garanciu vrátenia peňazí pokiaľ spolu nesplníte váš stanovený cieľ a podobne. 

V dnešnej online dobe sa tréneri čoraz viac a viac vyskytujú aj na internete ako online tréneri. Rozdiel v nich a bežných osobných tréneroch je taký, že online tréneri vykonávajú tréning s klientom prostredníctvom mobilných alebo počítačových zariadení z pohodlia klientovho domova. 

Záver

Prakticky každý z nás potrebuje udržiavať svoje telo a svoje zdravia v čo najlepšej kondícii. Pre ľudí, ktorí chcú zlepšiť svoje fyzické schopnosti, svoju kondíciu a takisto aj vonkajší vzhľad je tu možnosť osobných trénerov.

Tento článok sa venoval tomu, kto je to tréner, prečo je skvelé ho mať a čo sú jeho hlavné ciele. Takisto sa článok venuje výhodám, ktoré poskytuje objednanie si online trénera namiesto osobného trénera v posilňovni. Medzi tieto výhody patrí najmä časový faktor, vyššia efektivita, finančný faktor, prístup k cvičeniu, veľký výber online trénerov z celého sveta, využitie smart technológií a takisto aj možnosť pripojenia k online komunite, ktorá vás bude posúvať ďalej a bude vás držať zodpovednými za svoj vlastný zdravý životný štýl. 


Ak si rozhodnutý alebo rozhodnutá spraviť zmenu vo svojom živote, neváhaj a kontaktuj ma prostredníctvom formuláru nižšie.

    Tento formulár používa na ochranu proti spamu plugin Akismet. Zistite viac o tom, ako sa spracovávajú vaše údaje.


    matúš špirko

    Matúš Špirko je viac ako 15 rokov trénerom zmeny. Mení obéznych ľudí. Mení ich telo, stravu aj myslenie. Je to cesta. Jeho a klienta. Cesta, ktorá je zväčša dlhá a kľukatá. On sám vie presne, aké to je mať nadváhu, pretože si dobrovoľne prešiel týmto bojom. Ako? Pribral neuveriteľných 25 kg a následne ich úspešne zhodil! Tento nevšedný experiment mu umožnil pochopiť, aké to je mať nadváhu a ako sa cítite, keď sa snažíte schudnúť. Aj vďaka tejto skúsenosti dokáže úspešne pomáhať stovkám ľudí dosiahnuť úspešnú premenu svojho tela a života.

    Komentáre

    Pridať komentár

    Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

    Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.

    Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.